4 Ağustos 2013 Pazar

Foça Tatilim..

Merhabalar ...Öncelikle  hepinizin geçmiş kadir gecesini kutluyorum..Görüşemezsek mutlu huzurlu hayırlı bayramlar diliyorum..
Bu tuhaf 2013 yazı bitmek de bilmedi gelmesini bu denli hasretle beklemişken..Üstelik çalışırken hiç durmadıkça ne kadar yorulduğunuzu farketmiyorsunuz..Hep birlikte yaşadığımız üzüntüler de üstüne hergün ekleniyor..Geçen hafta işte bu ve benzeri nedenlerden kelimenin tam layığıyla pilim bitti benim.. Elimizde de yığınla iş var. Ama şunu farkettim ki bi mola almadan bitecek gibi değil bu site tasarımları.... De haydi o zaman minnak tatile:))
3 günlüğüne Foça'ya gittik..Şimdi birazcık da fotolar konuşsun ben susayım:))
Bu Foça'ya iner inmez bir banka oturdum  ve ilk manzaram buydu:)

 Otelimize vardık. Mütevazi, ekonomik ama denize sıfır:) 
 Bu ilk gün gittiğimizde güneşin batışı .. Çok çok güzeldi ..

Bu resim şu an pcimde masaüstüm.)) Bunaldıkça bak dur:))

O gün nasıl battı öyle.. Müthişti:)

Bayıldığım taş evlerden biri daha.. :)

Şurda bişeyler atıştırdığımızda farkettim ki bordo brandalı teknenin adı ÖYKÜ:))

Foça'ya 6-7 yıldır hiç gitmemiştim..Çok değişmiş.. Burası çok ünlüymüş dondurmasımı meşhurmuş.. Evet diğer dondurmacıların önü boşken bu dondurmacının önünde gece 11 de 12 de bile çok uzun kuyruklar vardı.Gözlerime inanamadım. Meraklanıp tattım tabii ki :) Oyyy enfesti:) Bilenler biliyordur.Bilmeyenler muhakkak giderseniz tadın. Küçük deniz tarafında..Yemeden dönmeyin:)(ben çukulatalı kaymaklı yedim siyah beyaz yani:)) Ama çok çeşit vardı:))

 Foçanın kalesinin  beşkapıları:)) çok özlemişim oraları. Akşamüstü saatlerinde orda bir resim sergisi vardı. İçerisini gezdik. Resimlerde çok güzeldi .O tarih kokusu da:)
Burası Foça'da Küçük deniz tarafına sahil boyunca yapılmış iskele...Bu iskelede güneşlenip denize girebiliyosunuz,Balık tutabiliyorsunuz..Akşamları da sandalyesini ya da minderini kapan hatta masasını kapan bu iskelenin üzerine geliyor. Yaşlısı genci.. Hem o eşsiz manzarayı seyredip sohbet ediyorlar hem de gelen geçene gülümsüyorlar..(bu çok güzeldi:)

Viking gemisi olarak adlandırdığımız daha doğrusu uydurduğumuz:)) bu nesnenin önünde bir resim çekildi öyküm:))

Taş evlerin resimlerini çektim.. Suluboya aşkım hemen kabardı. Başladım da hatta ama daha bitiremedim:) Bitirince postlayacağım onu da :)

 10 -15 yıl önce küçük deniz tarafı daha boş kalırdı. İnsanlar daha çok beşkapılar ve büyük deniz tarafında daha yoğunluktaydı. O yeni yapılan uzun iskeleyle Küçük deniz daha çok denize girilen bi alan olmuş..Beş kapılar ise yapılan kazı çalışmalarına daha uygun hale gelmiş . Biras öyle sessiz ıssız görünce boynum büküldü ama olsun kafa dinlemek için ideal :))

Burası Küçük denize çıkan yol.. sağlı sollu redtorant ve cafeler var. Akşam 8 de yemek yemek için oturacak bir masa bulamadık.. 2 kez turladık.. Abartmıyorum masa yoktu. Zar zor arkalarda bi yerde bir masa bulduk ve masaya yapıştık:))
E gelmişken balık yenirdi öyle de yaptık:))
Özlemişim Foça'yı.  Babamın memleketi..Çok güzelleşmiş..Çok modernleşmiş insanlar..Huzur...
Kısa ama muhteşem tatilim burda son buluyorrrrr:))) Hepinize harika bir pazar diliyorum. Umarım!! bu hafta hayırlı bir hafta olur:)Sevgiler..

Not:Ponpon ve Fıstık döndüğümüzde trip attılar:)) Ki orda her an onları anmışken özlemişken ben:)) Kavuşmak müthişti:)) Pati ve gaga sallıyolar:))


4 yorum:

  1. Ne güzel geçmiş kısa da olsa tatil, kısa bile olsa değişiklikler geziler çok şey katıyor insana, Ben bu sene henüz hiç çıkamadım iş yoğunluğumdan. Son karede benim memleketim olan 26 nolu Eskişehir ;)kodlu masaya oturmuşsunuz, çok tatlısınız maşallah:). Foça'ya henüz gitmedim ama gidebilirim, bu sene belki;) Sevgi ve selamlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:) evet kısa ve çok güzeldi..bi soluklanmak lazım bizler gibi yoğun çalışan insanlar için şart ..moladan sonra daha verimli çalışılıyor hem değil mi:)
      Foçaya gitmenizi diliyorum ben de sizin için.. eses masasında oturmuşuz efet farketmemişim..:) ne güzel bi raslantı:)Zarif yorumunuza teşekkürler..sevgi ve selamlar bizden de:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...