28 Şubat 2013 Perşembe

Lahana Sarması

Lahana sarması çok sevdiğim yemeklerden biridir.Eşimde sever ama ben baya bi delisiyim:)Yaparken lahanaları haşlayarak bana yardım etmesinden pek bir memnunum:))
Orta boy lahana alıyorum genellikle.İç harcını pişirmeden çiğden yapıyorum.3 su bardağı pirinç, 3-4 orta boy domates rendesi,2-3 ortaboy soğan rendesi ,Yarım yemek kaşığı  salça bir çay bardağı zeytinyağı ve baharat olarak da 1 çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı pulbiber,1 tatlı  kaşığı nane, 2 çay kaşığı tuz ve yarım demet maydanoz koyuyorum.Lahanaların ortasını bıçakla çıkarıyorum ve lahanaları avcum büyüklüğünde parçalara ayırıyorum.Sonra kaynayan suya koyuyorum 3-4 dk gibi bir süre kaynatıyorum ;hafif yumuşadığını hissettiğimde lahanaları süzgece alıyorum süzülürken iç harcımı hazırlıyorum.Hazırladığım içten 1 tatlı kaşığı kadar lahanaların içine koyuyorum ve sigara böreği sarar gibi sarıyorum.Tencerenin üzerine çıkmayacak kadar su koyuyorum.Ki bu suya bi kaç damla limon bi kaç damla zeytinyağı da koyarsak o vakit:) tadı daha güzel oluyor.Üzerine bi tabak kapatıp kısık ateşte ocakta 40 dk kadar pişiriyorum.Ve daha sıcakken ağzıma atıp yiyorum dayanamayıp:))

4 yorum:

  1. Bende çok severim lahana sarmasını hele sararken lahanaya çiğ içi sarıp yediğim çok olmuştur ellerine sağlık ve bu arada ben mail attım dün akşam.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. semacım mailin gelmedi bir de ben seni göremiyorum görünmez oldun sema yazısına tıklayınca "Talep ettiğiniz Blogger Profili görüntülenemiyor. Birçok Blogger kullanıcısı Profillerini herkese açık olacak şekilde paylaşmayı henüz tercih etmedi."yazısı çıkıyor.Anlamadım.sen beni görebiliyosan mail adresinden mail adresime bi daha mail atarmısın saol canım:)

      Sil
    2. Ayarlarımın herkesin görebileceği şekilde ayarladım ama bende anlamadım, mailime baktım göndermişim tekrar gönderdim mail.Ben yinede mail adresimi veriyorum.

      semasblog@hotmail.com

      Sil
    3. seni şu an yeniden görebiliyorum.)) mailine baktım hala yok ben sana bi mail atayım sen cvp atarsın bakalım ööle deneyelim olacak inş:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...