19 Şubat 2013 Salı

Hedera Helix (İngiliz Sarmaşığı)

Geçen yıl evimize katılan hedera helix i geçen mart bir yapı marketten aldık.İnternetten araştırdım ve bunun bir adının "Yalancı Sarmaşık" bir başka adının ise "Orman Sarmaşığı" olduğunu öğrendim.Havayı temizleyen bir bitkiymiş.Çiçek falan açmıyor ama geldiğinde 60 cm falandı şimdi boyu 1metreyi geçti..Martta budayıp onlardan yeni bitkiler elde etme planlarım var :)

Görüntüsü çok güzel. Yazın balkondaydı.Şimdi salonda vitrinin üzerinde duruyor.Bakımı çok kolay..Çiçek bakımında yeni olan ben bunu diyebiliyordam oldukça kolay demektir:)Bol su istiyor.Saksının tabağında su kalmasını seviyor.Zira bazı bitkiler bunu sevmezmiş kökleri saksının dibine yakın olanlar özellikle..Su içinde köklerin kalması bitkiyi çürütürmüş.

Az güneşli kış günlerinde yapraklarından sararanlar oldu. Suyunu arttırdım biraz.Biraz da güneşli günler koştu yardımıma.Şu an keyfi pek bir iyi . Bir sürü küçük yaprak patladı..
Umarım bir ay sonra budamam başarıyla gerçekleşir.Ve bundan birkaç tane daha olur evde:) Bir sonraki yayınım "evi sarmaşıklar bastı" şeklinde olabilir:)

4 yorum:

  1. Merhaba; ben de bitkilere meraklıyım. İngiliz sarmaşığı ararken sizin bloğunuza rastladım. http://www.allthingsheartandhome.com/2013/02/19/diy-ivy-topiary/ sitesindeki tasarımları çok beğenmiştim.Ben de yapmak istiyorum. Tabii önce bitkiyi almam gerekiyor. Acaba sarmaşığınızı nereden aldınız?

    YanıtlaSil
  2. Sarmaşığımı Praktikerden aldım.Sitedeki tasarımlara baktım .Gerçekten ilginç ve güzeller denemek lazım..Ben aldığımda praktikerde adı yalancı sarmaşık diye geçiyordu.)Görüşmek üzere. Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim. Kayseri'de Praktiker yok ama Ankara'ya gittiğim zaman alacağım inşallah. Çok orijinal dizaynlar var. Sizinkinin boyu çok güzel uzamış. Yerini seviyor anlaşılan. Bazen çiçeklerimi evde gezdirip duruyorum. Yerini sevdi mi coştukça coşuyor.

      Sil
  3. anladım:)Taşırken zarar görür mü diye düşünmeyin.. Baya bi dayanıklı sağlam bi bitki dalları kalınca.. Evet gerçekten çok hoş dizaynlar ...Geçen bahardan bu zamana 2 misli oldu..Şu sıra balkona astım.Geçen yaz da orda durmuştu ordan da resimleyip yayınlayacağım..Evet çiçekler yerini sevdi mi coşuyo.:) Sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...