3 Nisan 2013 Çarşamba

Öykü'nün Johnny Cash -June Carter Suluboya Resmi:)



Merhabalar:) Umarım haftanız güzel geçiyordur.Daha önceki bi postumda Öykünün yeni bitirdiği bi Suluboya resmi ve hikayesini yayınlayacağımı söylemiştim.İşte o resim ve hikayesi;



Bu;  Öykü'nün  izlediğimiz  Walk The Line filmininin etkisiyle, filmde konu edilen  2003 yılında 71 yaşında yaşamını yitiren ABD'li rock ve country müzik sanatçısı, söz ve müzik yazarı gitarist Johnny Cash 'i ve onun  eşi June Carter Cash i konu aldığı modern art suluboya resmi..

Johnny Cash le ilgili ayrıntılı bilgi için buraya , Eşi June Carter ile ilgili bilgi için buraya ,Walk The Line(Sınırları  Aşmak) filmiyle ilgili bilgi için ise buraya lütfen..Filmin  Fragmanı için buraya lütfen..

Filmin Özeti ;
1955 yılında, adının J.R Cash olduğunu söyleyen genç zayıf bir gitarist Memphis'teki Sun Stüdyolarına ünlü olmak için gelir. Bu Amerikan kültürünün üzerinde silinmez bir iz bırakacak adamın şöhrete ilk adımlarıdır. Bir korku treninin akordlarında dolaşan parmakları, demirden daha keskin ve kararlı bakan gözleri, kapkara ve derin bir geceyi andıran sesi ile daha önce hiç duyulmamış bir gerçek hayatı anlatıyordu.O günlerde şöhretinin ilk günlerini ateşleyen değişik karakteri ve insanlar üzerinde bıraktığı etki bugünün rock, country, punk, folk ve rap starlarına kadar bir çok yeteneğin de ortaya çıkmasında ön ayak olmuştur. Kendine has sesi ve kariyeri boyunca kişisel değişimler sert karakterinin bir uzantısı olmuştur. Önceleri kendisini yok eden bir çok yıldız gibi yaşayan Cash daha sonraları idol haline gelen 'Siyah Giyinen Adam' karakteri ile bıçak sırtındaki şöhretin hem ne kadar acımasız hem de aşkın doğasının ne kadar güçlü olduğuna dair örnek oluşturmuştur.(sinemalar.com dan alıntıdır.)

Benim etkilendiklerim..
Gelelim benim etkilendiklerime. Johnny Cash herşeyden önce bana göre çok başarılı bir müzik adamı imiş..Ama hataları çok olmuş. Kötü alışkanlıklarından aşkı için kurtulması ben de bu büyük aşka karşı hayranlık uyandırdı. Gerçi bu büyük aşk Johnny Cash'in bir de çocuğu olan yuvasını  yıkmıştır. Fakat filmde de hayatından kesitlerden okuduklarımda bu evliliğin mutsuz bir evlilik olduğu ve June Carter 'a aşkından vazgeçip bu evliliği sırf çocuğu için kurtarmaya çalışmasını kendi adıma takdir ediyorum.Kötü alışkanlıklarına June Carter a kavuştuktan sonra bile bir iki kez geri dönmüş ama yine aşkı galip gelmiştir. June Carter'ın bana göre  ses rengi çok güzel olmasa da içtenliği dinlettiriyor kendini..


Filmle ilgili ;
Joaquin Phoenix'i Johnny Cash oynuyor
Reese Witherspoon ise June Carter Cash'i oynuyor.

Akademi Ödülleri
En İyi Kadın :Reese Witherspoon(Ödül aldı)
En İyi Erkek :Joaquin Phoenix (Aday)
En İyi Kostüm
En İyi Kurgu
En İyi Ses


Altın Küre
En İyi Sinema Filmi - Müzikal veya Komedi(Ödül aldı)
En İyi Erkek Oyuncu - Müzikal veya Komedi:Joaquin Phoenix(Ödül aldı)
En İyi Kadın Oyuncu - Müzikal veya Komedi:Reese Witherspoon(Ödül aldı)


Cash'in eşi June Carter Cash kalp kapakçıklarının değişmesinin ardından geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 12 Eylül 2003'te 71 yaşında hayatını kaybetti. Carter'ın ölmeden önceki isteğine uyan Johnny Cash, konserlerine devam etti; ancak konserlere zorlukla çıkıyordu. Cash, 5 temmuz 2003'te son konserini verdi.

Eşinin ölümünden dört ay sonra Johnny Cash 12 Eylül 2003'te hayatını kaybetti. Vasiyeti üzerine evinin yanındaki mezarlıkta eşinin yanında toprağa verildi. 24 Mayıs 2005'te de ilk eşi Vivian Liberto da akciğer kanserinden öldü. 2005'te Johnny Cash'in hayatını anlatan Walk The Line filmi yayınlandı.Hayat hikâyesini anlatan Walk the line" filminde kendisini oynayan Joaquin Phoenix ile eşi June Carter
oynayan 
Reese Witherspoon'u ölümlerinden önce eşiyle birlikte seçtiler.

O kadar iyi oynamış ki oyuncular özellikle Joaguin Phoenix..Bence o da oscarı almalıydı:)

American IV albümünde yorumladığı Nine Inch Nails şarkısı "Hurt", Cash'e büyük bir artistik başarı kazandırdı ve albümün videosu karısıyla beraber videoda görünen Cash'in eski görüntülerinin de bulunduğu bir veda olarak hazırlandı.
Bu videodaki görüntüler çok etkileyici.Şarkının her sözünde ,her görüntüde,her bir gitar vuruşunda Sanki Johnny Cash'in pişmanlıklarını hissettim.Bu vedasında aşkını ve bir şansı daha olsa daha iyi kullanacağına dair iç hesaplaşmasını sanki daha bir net görüyor insan..
Hurt şarkısının videosu için buraya:

Hurt Şarkısının Bazı Bölümleri ve Çevirisi;

you are someone else 

sen başka birisisin
i am still right here 
ben hala buradayım
what have i become my sweetest friend 
ne oldum benim en tatlı dostlarım?
everyone i know 
tanıdığım herkes
goes away in the end 
sonunda ebediyen gitti
if i could start again 
eğer yeniden başlayabilirsem
a million miles away 
bir milyon mil ötede
i would keep myself 
kendimi muhafaza edeceğim
i would find a way 
bir yol bulacağım...


En ünlü şarkları Jackson..

Huzur içinde uyusunlar.. Bıraktıkları müzik için onları ve büyük aşklarını  herzaman saygıyla ve hayranlıkla anacağım..

4 yorum:

  1. Bu keyifli yayın için teşekkürler. Bilmediğim pek çok bilgiyi de öğrendim bu vesile.

    Resim çok özgün olmuş - çok beğendim.

    Sevgiler - Ponpon ve Fıstık' a da baki selamlar

    YanıtlaSil
  2. Zarif yorumunuz ve postuma ilginiz için çok teşekkür ederim.. Bu postu bi kaç haftadır yayınlayacağım yayınlayacağım diye diye günler geçti:) En sonunda yayınladım ve çok da mutlu oldum:) Ponpon ve Fıstık tayfasından size de selam var:)) Benden de sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir post olmuş.keyifle okudum.benimde bilmediğim çok ayrıntı ve bilgi çıktı karşıma.ellerine emeğine sağlık.öykünün resmine gelince çok güzel ve özgün.tebrik ediyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim sevgili Alanay:) Ben de filmi izleyince araştırmaya yöneldim.İlgine teşekkür ederim. Ben de bu postu hazırlarken ve yayınlerken çok keyiflendim:) Sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...