26 Mart 2016 Cumartesi

Saç bandı yaptımmm moral olsun hepimize hayydı siz de yapın takın:))


Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba herkese..İnstagramda beğenilen ve yapım aşamaları sorulan resimde taktığım saç bandının yapılışını sizler için aşama aşama fotoğrafladım. Yılların teknik çizimcisi olarak :) bir çizim ve ölçülendirme yapmamam olmazdı.) Her ne kadar eciş bücüş olsa da çizim:))
Bu zor günlerde bir değişiklik isterseniz havalar tekrar ısınmadan btirir takarım derseniz buyrun o zaman yapılışına.))



Resimdeki çizimin altına yazdığım gibi Nako Bonbon Classic 98203 numara (Kalın ip olacak.Aynı serinin incesi de var o yüzden belirtiyorum.)iple 21 ilmekle örgüme başlıyorum.Bir ters bir düz olarak örüyorum .Bir sonraki sırada tersleri düz ,düzleri ters olarak örüyoruz.Düz örgü olmuyor o yüzden adına da Pirinç Örgü deniyor sanırım.bu şekilde 17 cm olacak şekilde devam ediyoruz.

17 cm olunca örgümüzden 7 ilmeği ayrı bir şişe alarak örmeye devam ediyoruz. (Diğer 14 ilmek başka bir şişte bekliyor.) bu ördüğümüz 7 ilmeklik parçanın boyu 22 cm olunca ayrı bir şişe alıyoruz..  Daha önce bir kenara ayırdığımız 14 ilmekten 7 ilmek alıp onu da 22 cm örüyoruz. Ve en son kalan 7 ilmeğe de aynı işlemi uygulayıp 22 cm ördükten sonra elinizde her biri ayrı şişte olan bu parçaları saç örgüsü örer gibi örüyoruz elimizle.

Bu örme işlemi çok sıkışık olmadan güzel görünür halde olmalı Bu yüzden  düzeltiyoruz elimizle ve örgünün sonunda elimizde bulunan şişlerin duruşuna göre tamamını örgüye devam edecek şekilde biraraya aynı şişe getiriyoruz ve 17 cm tümünü birarada en baştaki gibi örüyoruz.


Kapattıktan sonra dikilmeden önce böyle..



Tekila da bitti mi diye bakıp son kontrollleri yapıyor.))(Bu arada Tekila kısırlaştırma operasyonu geçirdi geçen hafta hızla iyileşiyor.Ev ahalisinden bir sonraki postta son haberleri de geçeceğim:))




Uçları birleştirip içerde kalıp görünmeyecek tarafından dikiyoruz aynı yünle.



Tataaaamm işte bitti güle güle kullanınn:)

Ülkemizin iyi günler göreceğine inancınızı kaybetmeyin lütfen. Sizi gülümsetecek mutlu edecek ufacık şeyler yapın.Sevgiyle kalın:) Veeee gülümsemeyi unutmayın:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...