3 Mart 2013 Pazar

Annecik babacık poaçası ve kurabiyesi.))

Bugün sabah erkenden annemle babamı ziyarete gittik.onlara dün akşam yaptığım poaça ve kurabiyeden götürdüm. Çok beğenerek ve severek yediler."Margarin koymadım içine "diyince pek bi mutlu oldular:)Eh diyet olsun falan diye uğraştım daha doğrusu uydurdum:))
Margarin kullanmadım zararlı diye ..Kolestrol diye bağırıyolar kendilerini yırtıyorlar televizyondakiler..Poaça için bir yumurta akı,1 bardak yoğurt,1 bardak sıvı yağ kullandım.Bir kabartma tozu ve bana komik gelse de :)) çimdik lafı:)) bir çimdik tuz,3 bardak unla ele yapışmayacak bir hamur yaptım..Malzemeleri yazdığım sırada ekledim.İçi için beyaz peyniri ezdim maydanoz doğradım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardım yuvarladım ve elimle bastırdım avcumun içine göre açtım sonra içi doldurdum ve ağzını kapadım yağlı kağıda dizdim.Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm çörek otunu da septim mi doğru fırına 180 derecede 35 40 dk.Tabi fırın önceden ısınmış olacak .Altları pişmişse üzeri kızarmışsa vakit fırından alma vaktidir.)
Kurabiyenin tarifini de daha sonra yazacağım.Güzel bi pazar diliyorum herkese..:)

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık çayla birlikte pekte güzel gider şimdi..Ben tereyağı katıyorum hamuruna ablam ise maydonoz yerine dereotu katıyor ve çokta güzel yakışıyor..İyi pazarlar.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım evet dereotlu da harika olur eminim.)))sana da ii pazarlar:))

      Sil
  2. Ben hiç margarinsiz denemedim ama mükemmel bir fikir gibi görünüyor. Evimizde herkes diyette ya da hasta.. Mutlaka deneyeceğim. Tarif için çok teşekkür ederim..:))

    YanıtlaSil
  3. Acil şifalar diliyorum.Rica ederim. Ben böyle çok beğendim:) Daha sağlıklı olduğu için daha gönül rahatlığıyla yedim:)Umarım beğenirsiniz:)

    YanıtlaSil
  4. hmmmm çok leziz görünüyorlar :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...