25 Haziran 2015 Perşembe

Hayvanseverliği bilmem de vicdan herkese lazım..

Uzun zaman olmuş.Yine blogumu ihmal etmişim.Bu post daha çok haberler gibi olacak sanırım.

Hayatımda  birçok  değişim var.Tabii ki bazıları  iyi bazıları  kötü..1 Mayıs gecesi Boncuk kayboldu..Balkondan düştü ya da atladı.1. Katta evimiz. Üzüntümü tarif edecek kelimeleri bulması  oldukça  zor.Boncuk bir gözü az gören bir kediydi. Kisirlastirilmasindan sonra birçok erkek kedide görülen sistit ve kristallesme sorunu yasiyordu.Kalsiyum ve magnezyumu az olan mamalara yönelmiştik.

Aramadigimiz yer sormadigimiz kisi kalmadı.Bazi olaylar oyle bir dönüm  noktası  oluyor  ki insan hayatinda..Çok yardimci olan sokak sokal benle bir arayan üzülen üzüntüme derman olmaya calisan cok kisi oldu.Üstelik bu vesileyle  tanistiklarimiz cogunluktu.Bir o kadar da esimle bize alti ustu bi sokak kedisi diyen yakinlarim oldu.Gunde 3 kez duzenli olaral aramaya cikan bana ya da esime deli gözüyle  bakan  insanlar o kadar fazlaydi ki diyecek söz bulamıyorum. Onlari anlamaya calismak adina uzuntunun uzuntu doguracagini Allahi gucendirmemek gerektıgini tevekkul edip beklemek gerektigini düşündüm tabii ki de ..Ama içiniz aciyor.Kayboldu zaman koydugum ilanlar birer birer bir kacgun  icinde sokülurken kiriliyosunuz..


o kaybolalı üzüntüden 4 kilo verdim.Geri donmesini hala bekliyorum.Dönerse dünyalar benim olur. Ama dönmezse ve bir hayvansever onu almişsa Allahimdan dilerim ki benim baktığımdan da daha iyi bakar..

Birkac hafta once yine boncugu ararken bir kedi yavrusunun az daha ezilmek üzere  oldugunu gordum.alip eve getirdim cok korkmustu. Bi iki icinde aşılarını oldu. Agzinda yaralar vardi. Tüyleri dokulmustu cenesinde.ve biras zayif kalmisti celimsizdi.Ama bir kac gun icinde  toparladi.Adini Tekila koyduk.Boncuk geri donsun diye umudumuz ol dedik..Ponponla iyi anlaştılar.
Dıger gelismeleri gelecek postumd paylaşacağım. Bu postum hepimizin hayvanseverlik ve vicdan ile ilgili biraz üzerinde dusunecegi bir post olsun istiyorum.Sabirla okuduğunuz icin tesekkür  ediyorum :)Çenem çok düştü bugün. .Herkese Iyi ramazanlar ve iyi haftasonu tatilleri olsun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...