28 Şubat 2013 Perşembe

Lahana Sarması

Lahana sarması çok sevdiğim yemeklerden biridir.Eşimde sever ama ben baya bi delisiyim:)Yaparken lahanaları haşlayarak bana yardım etmesinden pek bir memnunum:))
Orta boy lahana alıyorum genellikle.İç harcını pişirmeden çiğden yapıyorum.3 su bardağı pirinç, 3-4 orta boy domates rendesi,2-3 ortaboy soğan rendesi ,Yarım yemek kaşığı  salça bir çay bardağı zeytinyağı ve baharat olarak da 1 çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı pulbiber,1 tatlı  kaşığı nane, 2 çay kaşığı tuz ve yarım demet maydanoz koyuyorum.Lahanaların ortasını bıçakla çıkarıyorum ve lahanaları avcum büyüklüğünde parçalara ayırıyorum.Sonra kaynayan suya koyuyorum 3-4 dk gibi bir süre kaynatıyorum ;hafif yumuşadığını hissettiğimde lahanaları süzgece alıyorum süzülürken iç harcımı hazırlıyorum.Hazırladığım içten 1 tatlı kaşığı kadar lahanaların içine koyuyorum ve sigara böreği sarar gibi sarıyorum.Tencerenin üzerine çıkmayacak kadar su koyuyorum.Ki bu suya bi kaç damla limon bi kaç damla zeytinyağı da koyarsak o vakit:) tadı daha güzel oluyor.Üzerine bi tabak kapatıp kısık ateşte ocakta 40 dk kadar pişiriyorum.Ve daha sıcakken ağzıma atıp yiyorum dayanamayıp:))

27 Şubat 2013 Çarşamba

Süslü Kokoş PonPon

Kedilerin çoğu üzerlerine birşey giymeyi sevmezler.Tasmayı bile anca küçükken alışırlarsa takarlar. Bizimkinin tasması küçüklüğünden beri var.Çok severek takıyor.Sonradan alışan da vardır tabii ki..
Bizim PonPon kesinlikle süslü ve kokoş:))üzerine ne giydirsem - ki kendisine ördüğüm kıyafetleri daha sonra yayınlayacağım- hiç tepki vermez:) Hatta öölece kalır.Biblo gibi.)) Dün akşamda tv izlerken herzamanki gibi geldi.Battaniyenin üstüne kıvrıldı ben de saç bandını kafasına koydum:)) Öylece durdu resimler çekilirken düşmesin diye gayret ediyor gibiydi :))

25 Şubat 2013 Pazartesi

Öykümden..


Özel istek üzerine açıklama yazıyorum:)Bunlar eşimin suluboya çalışmaları.Her akşamüstü genelde suluboya çalışmalar yapıyoruz.Bunları yapmak açıkçası herşeyden önce kafayı boşaltmak ve ruhunu dinlendirmek için çok ideal.Güzel olmasından çok bana o an verdiği huzur ve dinlence önemli:)Home office çalışan insanlar için özellikle.. Amatörce eğlence:))

23 Şubat 2013 Cumartesi

suluboya10


Bunlar da benim suluboya çalışmalarım.Soldaki kadının güzel bir şapkası olacaktı.Ama ben o kısmını batırdım.Baktım olmadı oraya bir makas atıp resmi kurtardım:)) Sağdaki ise modern sanat en amatöründen suluboya çalışmam:)

22 Şubat 2013 Cuma

Açelyam

İşte bu yılki sevgililer günü hediyem...Açelyam..9 gün oldu geleli ve hala yaşıyor bana rağmen:))Bu çiçeğin bakımıyla ilgili bir site blog gezdim ve bir sürü bilgi topladım.Birbirine tamamen zıt bilgilere de rastladım.Bazı kaynaklar açelya çok suyu sevmez diyor.Ama çiçeği aldığımız yerdeki bey Açelyanın en güzel sulama yönteminin  kova dolu bir suya  saksının hemen üstüne kadar daldırıp çıkarmak gerektiğini söylemişti.Ben yine de açelyaya bu şekilde banyo yaptırmak yerine :))))) yukardan su dökmek şeklinde  bolca sulamaya çalışıyorum.
Açelyalar soğuğa dayanıklıymış çok.Hatta kışın bile balkonda durmalıymış.Havadar ortam istiyomuş.Aydınlık fakat gölgeli bir yere koydum balkonda duruyor.Altındaki tabakta su birikmemeliymiş. Ben de ne tabağı hangi tabak :)) dedim ve çiçeği astım.Bana rağmen 9 gündür hala yaşıyor.Keyfi iyi gibi görünüyo
Çoğaltması çok zormuş.Bir sürü teferruat bilgi okudum.Şu an için bunu hiç deneyesim yok.Çiçekleri çabuk geçermiş.Bakalım daha kaç gün çiçekli kalacak .Durumunu yazıcam daha sonra

20 Şubat 2013 Çarşamba

Suluboya9


Bunlar benim suluboya çalışmalarım..Portre yapmayı çok seviyorum:)

Ponpon Oyun Saati:)

Ponpon bir sürü yedikten ve bir sürü oyun oynadıktan sonra aklı hala oyunda kalmış fakat hali kalmamış bir halde son bir gayret "biraz daha oyun"diyor:)

19 Şubat 2013 Salı

Hedera Helix (İngiliz Sarmaşığı)

Geçen yıl evimize katılan hedera helix i geçen mart bir yapı marketten aldık.İnternetten araştırdım ve bunun bir adının "Yalancı Sarmaşık" bir başka adının ise "Orman Sarmaşığı" olduğunu öğrendim.Havayı temizleyen bir bitkiymiş.Çiçek falan açmıyor ama geldiğinde 60 cm falandı şimdi boyu 1metreyi geçti..Martta budayıp onlardan yeni bitkiler elde etme planlarım var :)

Görüntüsü çok güzel. Yazın balkondaydı.Şimdi salonda vitrinin üzerinde duruyor.Bakımı çok kolay..Çiçek bakımında yeni olan ben bunu diyebiliyordam oldukça kolay demektir:)Bol su istiyor.Saksının tabağında su kalmasını seviyor.Zira bazı bitkiler bunu sevmezmiş kökleri saksının dibine yakın olanlar özellikle..Su içinde köklerin kalması bitkiyi çürütürmüş.

Az güneşli kış günlerinde yapraklarından sararanlar oldu. Suyunu arttırdım biraz.Biraz da güneşli günler koştu yardımıma.Şu an keyfi pek bir iyi . Bir sürü küçük yaprak patladı..
Umarım bir ay sonra budamam başarıyla gerçekleşir.Ve bundan birkaç tane daha olur evde:) Bir sonraki yayınım "evi sarmaşıklar bastı" şeklinde olabilir:)

18 Şubat 2013 Pazartesi

Portakal Reçeli

Portakal Reçeli denemem.. Kendisi ilk olur.))İlk denemeye göre hiç fena olmadı sanırım:))Karanfil attım içine atılır mı bilmem:)) İnternetteki tariflerden çıktım yola.Fakat biraz değiştirdim.Malzemeleri azalttım..
2.5 su bardağı portakal kabuğu kullandım bir kez kaynattım süzdüm..
1.5 su bardağı şeker kullandım.O kadar az koydum ki tam diyet işi oldu:)
2 bardak su ,1 bardak portakal suyu ve şekeri kattım kaynattım sonra portakal kabuklarını attım içine koyulaşınca kapadım. Portakal reçelini çok seviyorum ben bu mevsimin en güzel meyvelerinden biri portakal bence..ayva reçeli de denemeliyim:))Bunu bitirelim de ..Eşim de çok beğendi bundan sonrakiler daha da güzel olur inşallah:)

17 Şubat 2013 Pazar

Huzur , huşu ve tembellik = PONPON :)

Huzur , huşu ve tembellik = PONPON :)

kalanchoellarım açtı çok mesudum:)

Geçen yıl eşim almıştı sevgililer günü süprizi:) Çiçek bakımı sevdamda bu zamanlarda başladı. Bu işte çok yeniyim. Ama hevesim bol:)Kalanchoe'm eve ilk geldiğinde ne kadar su vereceğimi bilemediğimden olsa gerek çiçeklerini döktü. Sonra da yapraklarını.Tam öldürdüğümü düşünüyordum ki iyi görünen dallarını alıp 3 değişik saksıya öylesine sıkıştırdım. Diktim bile diyemiyorum ümitsizce sıkıştırdım:)Sonrası tam bir sürprizzz..3 saksıdada kalanchoelarım gelişti 3 yaprakken oldular 5 8 10:) Bu yıl bir de ocakta çiçek açmasınlar mı? Değmeyin keyfime.
Bakımı oldukça kolaymış. Kışın iki günde bir yukardan şöyle toprağı ıslatacak kadar su veriyorum.Yazın daha çok su istiyorlardı.Hergün veriyordum.İzmir sıcaklarında çok çabuk susuz kalıyor bitkiler. Tabii abartıp boğmamak lazım:)

16 Şubat 2013 Cumartesi

ponponla fıstık serüveni:)


Çok iyi dost olabileceklerini eşimle hiç düşünmemiştik.Veterinerimiz bize birbirlerine alışacaklar içiniz rahat olsun dediğinde inandırıcı gelmemişti. Şüphe içinde "hadi bakalım" demiştim:)) Şimdi gerçekten dostluklarına şahit oluyorum.Ponpon fıstığı görünce gırlarken:) Fıstık da ona sesleniyo "cicikuşummm" diye:)) "Cici kedim" de diyecek bi gün:))

15 Şubat 2013 Cuma

suluboya8


 Bu iki çalışma da bana ait.Bayılıyorum  bu balo kıyafetlerine o zaman yaşamışlara:) Sağdaki suluboya çalışmamı da  çok seviyorum..

suluboya7


Bana ait suluboya çalışmaları..Satıcı olmaması herşeyin bedava olduğu anlamına gelebilir en güzeli:))

13 Şubat 2013 Çarşamba

suluboya6


Kuşlar bana ait bir çalışma bir duvarda gördüğüm resimden esinlenmiştim.Sağdaki ise eşimin suluboya çalışması..

suluboya5



Soldaki eşime ait bir suluboya çalışması.Sağdaki benim:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...